POKER SOBE

 

 

 

Poker Pravila

 

Krenite lagano.

Kao početnik, najvažnija stvar je da počnete sa malim ulozima. Previše novih poker igrača odmah počinje igrati na velike uloge i misle da mogu da preskoče nivoe, ali na kraju ih to samo košta novca. Ukoliko krenete sa uplatom na vaš online poker račun od 50$, igrajte samo freeroll turnire ili cash igre s blindovima od 0.01$/0.02$ dok se ne upoznate sa svim pravilima igre i samim poker softverom.

 

  William Hill

 

Igrajte u okviru svojih mogućnosti.

Nemojte da se kockate sa ulozima većim nego što možete da si priuštite. Igrajte samo igre u kojima se osećate ugodno, nema smisla da uplatite na račun 50$ i odmah sednete za stol sa blindovima 1$/2$ jer je vrlo verovatno da ćete na taj način vrlo brzo da uplaćujete još novca. Budite strpljivi! Svi smo čuli priče o igračima koji su izvršili prvu uplatu i u tri meseca krenuli sa blindovima od 1.000$/2.000$. Većina takvih priča nije istinita ili je toliko retka da je zanemariva. Dajte si vremena da se upoznate sa igrom, igrajte samo u slobodno vreme i potpuno opušteni. Dobijanje u pokeru dolazi kroz vežbu i strpljenje i ne može da se požuruje forsiranjem i preteranim igranjem.

 

 

Igrajte samo najbolje karte.

Veliki broj početnika želi da igra i igra što više karata pre flopa, ali to je prilika da im sa dobrim kartama uzmete nešto novca. Igrajte samo karte kao što su AA, KK, QQ, JJ, TT, 99, AK, AQs (u boji) dok ne dobijete na samopouzdanju jer su ove karte puno lakše za igranje, od recimo KJ ili KQ.

 

 

Ne gubite koncentraciju.

Ovo je možda najvažnija stvar u pokeru i svi oni sa slabom koncentracijom imaju slabe izglede u ovoj igri. Igrati poker po nekoliko časova sa visokom koncentracijom je jedan od puteva do samog vrha ove igre.

 

 

Posmatrajte igrače oko sebe.

Jedna od najvažnijih stvari u pokeru je da znate protiv kakvog igrača igrate pa je veoma važno da u početku posvetite puno vremena posmatranju ostalih igrača za stolom. Odlična stvar u online pokeru jeste što možete da gledate turnire i stolove iako ne učestvujete u samoj igri, a u svim boljim softverima imate i beleške koje možete da upisujete pored svakog igrača sa kojim ste igrali (notes).

 

  William Hill

 

Kako otkriti slabe igrače?

Uglavnom su to igrači koji ulaze u pot na način da samo prate (call) i ulaze u igru bez dizanja. Pravi poker igrači u pot ulaze samo na način da dižu uloge ili ukoliko je već podignut, prate ili još više dižu (re-raise). Slabi igrači su vam dobra prilika da podignete svoj uloge i svakako obratite pažnju na njih.

 

 

Učenje i samo učenje!

Ako ste iole ozbiljni u nameri da postanete dobar ili odličan poker igrač, preporučujemo vam da pročitate što više poker literature.

poker knjigePored knjiga i literature dosta korisnih članaka možete pronaći na PokerVodic sajtu, pod kategorijom Poker pravila.

Ako želite na poklon tri ponajbolje poker knjige ikad napisane: Barry Greenstein : "Ace On The River" i Doyle Brunson: "Super Systems 1&2", pdf knjige koje su napisale pokeraške legende, sigurno će svojim savetima da unaprede vašu poker igru i pomognu vam da brzo postanete puno bolji pokeraš. Sve što treba da uradite je da pošaljete email sa naslovom "Poker knjige" na infokladionica(at)yahoo.com.

 

 

 

Proučite sve vrste pokera.

Nemojte svoju igru da bazirate samo na najpopularnijoj NLH (No Limit Holdem) jer možda otkrijete svoj talenat u nekoj od drugih poker igara, a poznavanje ostalih svakako će da vam pomogne i ako se nađete u jednoj od kombinovanih igara tipa H.O.R.S.E.

 

 

Novčane igre (Cash Games) - najbolji savet je opet, krenuti lagano. Sa uplatom 50$ na vaš online poker račun počnite sa blindovima 0.01$/0.02$ dok god ne počnete da se osećate ugodno i ne uspete nešto da osvojite. Zatim krenite korak više.

 

  William Hill

 

Turniri - za profesionalne igrače preporuke su turniri sa ulazima (buy in) barem 100$. Za početnike predlažemo freerolle ili turnire sa ulazom od 2-5$. Nakon što na njima uspete nešto da osvojite, krenite na veće.