EcoPaiz kartica

 

Online kladjenje

Online kladjenje i kockanje je počelo 1996. godine, a tada je znalo biti dosta čudnih stvari kao što su neisplaćeni dobitci i prekonoćna zatvaranja samih kladionica. Danas to više nije tako, onlajn kladionice i kockarnice su legalne i regulisane, a neke su čak i na berzama! Tačno znate sa kim imate posla jer su sve kladionice regulisane, a online sportsko kladjenje i kockanje je veoma bezbedno i jednostavno. Korisnički račun otvorite u nekoliko minuta i veoma brzo možete da započnete sa onlajn kladjenjem. Velik broj najboljih onlajn kladionica je odavno prisutan na ovim prostorima, a znatan broj ih je preveden na barem jedan od ex-yu jezika. Svim početnicima ili onima koji ne znaju ni jedan strani jezik preveden interfejs može da olakša snalaženje i korišćenje, a listu kladionica sa srpskim/hrvatskim interfejsom pogledajte na stranici online kladionice na srpskom.

Dugo vremena smo u Srbiji imali probleme sa internet plaćanjem, ali pojavom stranih banaka u Srbiji u ponudi se našlo i nekoliko sigurnih kartica koje možete koristiti za plaćanje na internetu. Način na koji sve funkcioniše je da pare prvo uplatite na internet račun (Skrill-Moneybookers, Neteller ili EcoPayz) sa kojeg onda uplaćujete na kladionice. Na isti način vršite isplatu: kladionica - internet račun - bankovni račun. Možete uplate/isplate da vršite i direktno kod onlajn kladionica ali proces sa internet računima ima prednosti koje možete da nadjete u tekstu na ovoj stranici.

U poslednje vreme, neke zemlje u regionu (Srbija, BiH, Crna Gora) pokušavaju da zabrane onlajn kladjenje ili igranje pokera tako što su bankama zabranili bilo kakve uplate transferom ili platnom karticom. Rešenja postoje, a možete da ih pročitate na dnu stranice pod "iskustvo i saveti".

 

 

Otvaranje računa i registrovanje

 

Ako želite da počnete da se kladite na internetu prvo što treba da uradite jeste otvaranje računa i registrovanje. Otvaranje računa i registrovanje kod onlajn kladionica je besplatno i izuzetno jednostavno, a jedini uslov koji trebate da ispunite jeste da ste punoletni. Kako biste se registrovali potrebno je da se prijavite (uglavnom sign in ili prijavi se) i tačno ispunite podatke. Zatim kod većine kladionica dobijete na e-mail potvrdu sa svim unešenim podacima i klikom na link u e-mailu potvrdjujete sve napisano. Sa tom operacijom ste završili postupak registrovanja i postali registrovani korisnik kladionice. Jedino što Vas deli od online kladjenja jeste uplata novca na vaš račun. Neke će kladionice, uglavnom tek pre isplate, tražiti dodatne potvrde kao što su broj pasoša ili lične karte, potvrdu adrese stanovanja (kodom koji vam pošalju na kućnu adresu) ili pozivom na telefon. Svaka kladionica nudi više načina za uplatu ili isplatu novca. Ovisno o zemlji iz koje dolazite, svi mogući načini uplata / isplata će vam biti opisani u vašem korisničkom delu kada se registrujete i prijavite. Uobičajeni načini uplata i isplata novca na račun kod onlajn kladionica su detaljnije opisani ispod.

 

 

Online Kladionice Uplata

 

Skrill-Moneybookers

skrill moneybookersSkrill-Moneybookers je internet račun (e-wallet), bezbedno, pouzdano i centralizovano rešenje za internet plaćanje. Skrill-Moneybookers je naša preporuka za rad sa onlajn kladionicama jer je najbolji način za transfer novca preko interneta. S njim možete da šaljete i primate novac, prebacujete na razne račune, kupujete i plaćate na internetu. Da biste poslali nekom novac potrebno je da unesete samo njegovu e-mail adresu i iznos koji želite da pošaljete. Sve ovde predstavljene kladionice, poker sobe i onlajn kazina ga podržavaju. Isplate i uplate novca na račun internet kladionica sa vašeg Skrill računa je u većini slučajeva trenutan i to je glavna prednost jer s obzirom da je preporuka da otvorite račun u barem 5 onlajn kladionica, Srkill omogućuje da novac ne mora da se drži na 5 različitih adresa. Ovako nakon što pregledate ponudu kladionica, bonuse, poredite kvote, novac uplatite samo u kladionicu u kojoj se želite kladiti. Kladionice ne uzimaju proviziju (ali to nije pravilo!) na transfere (uplate/isplate) pomoću Skrill-Moneybookers servisa. Kladionice predstavljene na našoj stranici provereno ne uzimaju provizije.

Uplate na Skrill možete da uradite sa MasterCard, VISA, Diners i American Express platnim karticama, bankovnim transferom, Netellerom, Paysafe karticom i bitkoinom (više o bitkonu na stranici bitkoin kladjenje). Provizija na uplate za platne kartice je 1,9-2,5%, za bitkoin 1%, Paysafe 7,5%, a za neteller 3%. Transfer sa jednog na drugi Skrill račun, npr. rodbini ili prijateljima je sa 1,9% provizije ali do maksimalno 20 evra.

Naša preporuka je da se Skrill račun otvara u onoj valuti u kojoj imate račune u onlajn kladionicama. Na taj način izbegavate konverziju valuta i ne male troškove vezane sa time (oko 4%). Za korisnike onlajn kladionica i kazina najbolji je evro, a za pokeraše dolar jer su u poker sobama računi uglavnom USD. Jednom odabranu valutu u Skrillu više ne možete promeniti. Napomena kod Skrilla je da biste trebali da imate isti e-mail za Moneybookers i kontakt mail koji ste dali pri otvaranju računa kod kladionice.

 

Neteller

Neteller je internet novčanik isti kao Skrill, takodje je veoma pouzdan i jednostavan za upotrebu. Da biste nekome poslali novac, potrebno je da unesete samo njegovu e-mail adresu i iznos koji želite da pošaljete. Sve ovde predstavljene kladionice ga podržavaju. Uplate možete da uradite sa kreditnim (MasterCard, VISA) karticama, debitnim (MasterCard, VISA, Maestro) platnim karticama, bankovnim transferom, paysafecard, Skrill i bitkoinom (više o bitkonu na stranici bitkoin kladjenje). Provizija na uplate za platne kartice je 1,9-4,95%, za bitkoin 1%, za Skrill 3%, a za Paysafecard 7%. Transfer sa jednog na drugi Neteller račun, npr. rodbini ili prijateljima je sa 1,9% provizije ali do maksimalno 20 evra.

Prednost nad Skrillom su veći limiti Neteller kartice dostupne igračima iz EU. Neteller kartice se vežu uz vaš onlajn Neteller račun, a pomoću njih onda možete dalje da kupujete ili na bankomatima vadite pare. Postoje dve vrste kartica, virtualna kojom možete kupovati onlajn i prava platna kartica koju dobijete poštom na svoju adresu, a sa njom onda dalje možete kupovati po prodavnicama ili podizati novce u bilo kojoj državi i na bilo kom bankomatu sa MasterCard oznakom. Naravno da postoje odredjene provizije a njih potražite na Neteller stranici. Sve potrebne upute o Netelleru i stvarima poput registrovanja, uplate/isplate novca, Neteller verifikovanje, platne kartice, možete da nadjete na Neteller stranici.

 

EcoPayz

EcoPaiz EcoPayz je internet novčanik isti kao Skrill ili Neteller, odnosno njihova jedina prava konkurencija. Uplate možete da uradite sa VISA platnim karticama, bankovnim transferom ili PaysafeCard. Provizija na uplate za platne kartice je 2,9%, za PaysafeCard 7%, a za bankovni transfer je nema. Transfer sa jednog na drugi račun, npr. rodbini ili prijateljima je sa 0% provizije ali tek nakon što verifikujete račun do "Gold" nivoa. Glavna prednost EcoPaiza su nešto manji troškovi i EcoPaiz kartica koja je za razliku od Netellera i Skrilla dostupna u zemljama van EU, odlična opcija za igrače iz Srbije, Crne Gore, BiH ili Makedonije. Osim toga prednost je i to što pare možete da čuvate u 50-ak različitih valuta i imate pravo na čak tri EcoPaiz kartice istovremeno (€/£/$). Minus je što ga još uvek tek manji broj kladionica ima kao opciju za uplate/isplate. Neke od boljih su PinnacleSports, Betsson i Tipbet.

 

Kreditne/debitne platne kartice

Uplata na online kladionice se najednostavnije i najbrže izvrši kreditnim ili debitnim platnim karticama. Kreditne kartice koje sve kladionice i internet novčanici (Skrill, Neteller) primaju su VISA i Mastercard kartice, nešto redje su Diners i American Express. Neke onlajn kladionice primaju debitne kartice kao Maestro i VISA Electron ali ne podržavaju sve banke plačanja na internetu pa morate prvo da kod svoje banke proverite da li je omogućena upotreba platne kartice na internetu (provereno rade VISA Virtuon platne kartice). Prilikom prebacivanja novca sa kartice internet kladionice će zahtevati da upišete CVC broj. Card Verification Code su poslednja tri broja niza koji ćete da pronadjete na poledjini kartice. Sve online kladionice imaju zaštitnu proceduru kako bi se sprečile kriminalne radnje, kradje i pranje novca. To su mere koje služe i za vašu zaštitu. Kod ljudi opravdano postoji strah od upotrebe kreditnih kartica na internetu i na internet stranicama, medjutim on je u slučaju rada sa proverenim i poznatim kladionicama koje su na ovim stranicama predstavljene neopravdan. Poznate kladionice upotrebljavaju stroge bezbednosne sisteme kako bi u najvećoj meri mogli svojim korisnicima garantovati bezbedno kladjenje.

 

VISA Virtuon

VISA Virtuon je platna kartica koja se koristi isključivo za plaćanje na internetu a vredi za uplate novca direktno na onlajn kladionice ili internet račune Skrill i Neteller. Namenjena je svim gradjanima bez obzira da li su zaposleni ili nezaposleni. VISA Virtuon je debitna kartica, što znači da je iznos raspoloživih sredstava za potrošnju jednak iznosu sredstava na računu. Prilikom popunjavanja zahteva za karticu birate jedan od ponudjenih dnevnih limita i na taj način odredjujete dnevnu potrošnju i štitite se od eventualnih zloupotreba. Dve kartice koje su isprobane u Srbiji su: Raiffeisen Virtuon kartica i Visa Elektron Banca Intesa. Ove kartice su najbolje jer ih podržavaju sve ovde predstavljene onlajn kladionice a takodje ih podržavaju Skrill i Neteller (Neteller samo za uplate). Jedina razlika izmedju ove dve kartice je što vam za otvaranje Raiffeisen kartice potreban depozit koji ne možete podići sa kartice, dok se Intesina kartica može otvoriti bez ikakvog depozita. Prednost Raiffeisen Visa Virtuon kartice je u tome što se na nju uglavnom manje čeka i ima jednostavniju i bržu proceduru verifikovanja nego Visa Internet Intesa banke. Prednost Intesa Internet kartice je potpuno besplatno izdavanje, nema troškova održavanja i nema nikakvog depozita koji morate da položite na karticu. Igrači iz Crne Gore mogu da koriste Visa Electron karticu Podgoričke, CKB ili Hipo Adria Banke.

 

Bankovni transfer

Bankovni transfer odnosno Bank (wire) transfer je jedna od metoda uplate. Da biste mogli da napravite bankovni transfer, trebate da imate otvoren devizni račun. Pre uplate na stranici online kladionice zapišite njihove podatke, adresu, ime kompanije, banke, broj računa, SWIFT kod ili IBAN kod. Ove informacije ćete dobiti kod internet kladionice kada izaberete bankovni transfer kao sredstvo uplate. Ove informacije predate u vašoj banci pri uplati. Naravno, potrebno je da na vašem deviznom računu imate dovoljan iznos koji nameravate da uplatite. Kada službenik banke napravi bankovni transfer, vama se sa vašeg deviznog računa skidaju sredstva i ta sredstva će biti za najviše 2-3 dana doznačena na račun internet kladionice i tada ćete moći da ga koristite. Neke kladionice (uglavnom one koje imaju lokalno sučelje - srpski, hrvatski ili slovenački) imaju otvorene račune u lokalnim bankama i u tom slučaju je transfer novca na račun i sa računa kladionice najjednostavniji jer se radi o lokalnom prebacivanju novca iz jedne banke u drugu. Ovo sve može da napravite i sami, treba vam samo tekući račun na vaše ime i internet bankarstvo.

 

Paysafe kartice

Paysafe kartica je kartica koja se kupi kao i bon kartica za mobilni aparat. Trenutno mogu da se kupe u svim EU zemljama (u blizini; Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Slovenija i Grčka) na trafikama, benzinskim, ali mogu da se upotrebljavaju iz bilo koje zemlje. Paysafe kartice podržavaju uglavnom sve online kladionice. Kada kupite paysafe kartice, otkrijete sakriveni pin od 16 brojeva koje ćete upisati kod internet kladionice. Pejsejf kartice postoje u vrednostima od 10, 25, 50 ili 100 evra. Uplata je trenutna.

 

Western Union

Western Union Money Transfer je usluga primanja i slanja express doznaka putem američke kompanije Western Union koja omogućuje najbrži način slanja novca širom sveta. Western Union je jedna od najstarijih svetskih kompanija sa tradicijom za prenos novca na svetu. Njihova mesta za uplate i isplate možete da pronadjete u bankama i poštama označene karakterističnim žuto-crnim logom. Ne treba vam nikakav bankovni račun, samo donesite iznos koji želite da prebacite. Dobićete plavi obrazac koji treba da popunite, a potrebne informacije i objašnjenja kako popuniti dobićete na stranici internet kladionice kada izaberete Western Union kao način uplate.

 

 

Online Kladionice Isplata

 

Skrill-Moneybookers

moneybookers isplateSve onlajn kladionice predstavljene na ovoj stranici podržavaju uplate/isplate sa skrillom. Kada pare sa kladionice prebacite na Skrill račun, treba da ga prebacite na svoj bankovni račun. Isplate možete da napravite bankovnim transferom na vaš devizni bankovni račun ili na VISA platnu karticu (isplata karticom više ne vredi za Srbiju). Troškovi za VISA isplatu su 7,5%, a bankovnim transferom su fiksni (ne zavise od iznosa) i iznose 5,5 evra. Isplata je provereno vrlo brza, a novac je na računu kod vaše banke za par dana. 

 

 

Neteller

Neteller je internet novčanik isti kao Skrill. Isplate sa Netellera možete da uradite sa bankovnim transferom, čekom ili pomoću Net+ platne kartice (kartica je dostupna samo igračima iz EU). Troškovi za bankovni transfer i ček su fiksni (ne ovisi o iznosu), a iznose 7,5 evra. Najbolji način isplate je kartica koju poštom dobijete na svoju kućnu adresu a sa njom onda dalje možete da kupujete po prodavnicama ili podižete pare u bilo kojoj državi i na bilo kom bankomatu sa MasterCard oznakom. Naravno da postoje odredjene provizije a njih potražite na Neteller stranici. Neteller kartice su rešenje ako niste zadovoljni poslovanjem lokalne banke, zakonima ili porezima. Sve potrebne upute o Netelleru i stvarima poput registrovanja, uplate/isplate novca, Neteller verifikovanje, platne kartice, možete da nadjete na Neteller stranici.

 

EcoPayz

EcoPayz isplate se rade bankovnim transferom (maksimalno 10 evra provizije) ili pomoću EcoPaiz platne kartice. Kartica je za razliku od Netellera i Skrilla dostupna u zemljama van EU, dakle opcija za igrače iz Srbije, Crne Gore, BiH, ili Makedonije. Provizije i limiti EcoPaiz isplata zavise o statusu, a vrlo brzo nakon potrebnog verifikovanja se postiže "Gold" nivo na kojem su provizije isplate pomoću EcoPaiz kartice 2% + konverzija valute 2,99% ukoliko je EcoPaiz račun druge valute od zemlje u kojoj podižete novce. Uplate i isplate sa kladionica pomoću EcoPayz računa su bez provizije. Glavni minus EcoPaiz-a je to što ga još uvek tek manji broj kladionica (PinnacleSports, Betsson, Tipbet) ima kao opciju za uplate/isplate sredstava. Kompletna EcoPaiz uputstva i opšte informacije poput registrovanja, uplata, isplata, verifikovanja, EcoPaiz kartica ili VIP programa, možete naći na EcoPaiz help stranici

 

Bankovni transfer

Bankovni transfer ili Wire transfer je jedan od metoda isplate. Da biste mogli da napravite isplatu preko bankovnog transfera, treba da imate devizni tekući račun. Internet kladionica će pre isplate tražiti da unesete potrebne podatke; Ime i prezime vlasnika deviznog računa, adresu i ime banke, broj deviznog računa, SFIWT kod i IBAN kod. Novac stiže na vaš račun nakon 5-7 radnih dana.

 

Kreditne/debitne platne kartice

Isplate su moguće na sve debitne i VISA kreditne kartice ali online kladionice isplaćuju samo na onu karticu sa koje je i uplaćeno, to je zaštitna mera. U slućaju da ste uplatili karticom koja nije podržana za isplatu kao što je naprimer Master Card kreditna, isplata će vam biti izvršena preko bankovnog transfera.

 

Western Union

Dobićete obrazac koji treba da popunite, a potrebne informacije i objašnjenja kako da popunite dobićete na stranici internet kladionice prilikom izbora Western Union kao načina isplate.

 

 

Naše iskustvo i saveti

 

Ako vam bankovni prenos ili platne kartice ne prolaze kao način uplate na Skrill, Neteller ili onlajn kladionice, postoji nekoliko alternativa.

Prvo šta možete da probate jeste da pri otvaranju Skrill računa kao nameru korišćenja stavite "non-gambling". Ako već imate otvoren Skrill, javite se njihovoj službi da vam promene nameru. U slučaju da vam Skrill zbog "non-gambling" pravi probleme sa uplatom u kladionice ili poker sobe, pare prebacite sa Skrilla na Neteller. Isplate sa Skrilla/Netellera možete da uradite bankovnim transferom, ili to možete da uradite direktno sa računa kladionica. Manje poznat EcoPayz takodje može da posluži kao dobra alternativa Skrillu ili Netelleru.

Druga opcija je Paysafe kod čiji opis možete da nađete u tekstu iznad. "PaySafeCard" možete da koristite za direktnu uplatu na kladionicu, isplate radite bankovnim transferom.

Treća, verovatno najbolja opcija je Bitkoin jer ste u mogućnosti da zaobidjete ceo bankarski sistem i zadržite veliku anonimnost. Više na stranici bitkoin kladjenje.