Online kladjenje

Online kladjenje i kockanje je počelo 1996. godine, a tada je znalo biti dosta čudnih stvari kao što su neisplaćeni dobitci i prekonoćna zatvaranja samih kladionica. Danas to više nije tako, onlajn kladionice i kockarnice su legalne i regulisane, a neke su čak i na berzama! Tačno znate sa kim imate posla jer su sve kladionice regulisane, a online sportsko kladjenje i kockanje je veoma bezbedno i jednostavno. Korisnički račun otvorite u nekoliko minuta i veoma brzo možete da započnete sa onlajn kladjenjem, a zahvaljujući novim tehnologijama svi vaši podaci su bezbedni i ne morate da se brinete da će brojevi vaših kartica ili računa da završe u krivim rukama. Velik broj najboljih onlajn kladionica je odavno prisutan na ovim prostorima, a znatan broj ih je preveden na barem jedan od ex-yu jezika. Svim početnicima ili onima koji ne znaju ni jedan strani jezik preveden interfejs može da olakša snalaženje i korišćenje, a listu kladionica sa srpskim/hrvatskim interfejsom pogledajte na stranici online kladionice na srpskom.

Dugo vremena smo u Srbiji imali probleme sa internet plaćanjem, a i danas su nam nedostupni neki od najpoznatijih načina onlajn plaćanja jer nije bilo poverenja prema karticama izdatim u domaćim bankama i našem bankarskom sustavu generalno. Pojavom stranih banaka u Srbiji u ponudi se našlo i nekoliko sigurnih kartica koje možete koristiti za plaćanje na internetu. Način na koji sve funkcioniše je da pare sa kartice prvo uplatite na internet račun (Skrill-Moneybookers ili Neteller) sa kojeg onda uplaćujete pare na kladionice. Na isti način vršite isplatu: kladionica - internet račun - bankovni račun. Možete uplate/isplate da vršite i direktno kod onlajn kladionica ali proces sa skrill-moneybookersom ili netellerom ima puno prednosti koje možete da nadjete u tekstu na ovoj stranici.

 

 

Otvaranje računa i registrovanje

 

Ako želite da počnete da se kladite na internetu prvo što treba da uradite jeste otvaranje računa i registrovanje. Otvaranje računa i registrovanje kod onlajn kladionica je besplatno i izuzetno jednostavno, a jedini uslov koji trebate da ispunite jeste da ste punoletni. Završetkom postupka registrovanja nemate nikakve obveze prema kladionicama i oni vas ničim ne obavezuju ukoliko vi to ne želite, a ostvarujete veliki broj pogodnosti (npr. sportski prenosi uživo) kao njihov korisnik. Kako biste se registrovali potrebno je da se prijavite (uglavnom sign in ili prijavi se) i tačno ispunite podatke. Zatim kod većine kladionica dobijete na e-mail potvrdu sa svim unešenim podacima i klikom na link u e-mailu potvrdjujete sve napisano. Sa tom operacijom ste završili postupak registrovanja i postali registrovani korisnik kladionice. Jedino što Vas deli od online kladjenja jeste uplata novca na vaš račun.

Neke će kladionice, uglavnom engleske, tražiti dodatne potvrde kao što su broj pasoša ili lične karte, potvrdu adrese stanovanja (kodom koji vam pošalju na kućnu adresu) ili pozivom na telefon, pre nego što možete da počnete sa kladjenjem. Svaka kladionica nudi više načina za uplatu ili isplatu novca. Ovisno o zemlji iz koje dolazite, svi mogući načini uplata / isplata će vam biti opisani u vašem korisničkom delu kada se registrujete i prijavite. Uobičajeni načini uplata i isplata novca na račun kod onlajn kladionica su detaljnije opisani ispod.

 

 

Online Kladionice Uplata

 

Kreditne/debitne platne kartice

Uplata na online kladionice se najednostavnije i najbrže izvrši kreditnim ili debitnim platnim karticama. Kreditne kartice koje sve internet kladionice i novčanici (Moneybookers, Neteller) primaju su VISA i Mastercard kartice, nešto redje su Diners i American Express. Neke onlajn kladionice primaju debitne kartice kao Maestro i VISA Electron ali ne podržavaju sve banke plačanja na internetu pa morate prvo da kod svoje banke proverite da li je omogućena upotreba platne kartice na internetu (provereno rade VISA Virtuon platne kartice). Prilikom prebacivanja novca sa kartice internet kladionice će zahtevati da upišete CVC broj. Card Verification Code su poslednja tri broja niza koji ćete da pronadjete na poledjini kartice. Sve online kladionice imaju zaštitnu proceduru kako bi se sprečile kriminalne radnje, kradje i pranje novca. To su mere koje služe i za vašu zaštitu. Kod ljudi opravdano postoji strah od upotrebe kreditnih kartica na internetu i na internet stranicama, medjutim on je u slučaju rada sa proverenim i poznatim kladionicama koje su na ovim stranicama predstavljene neopravdan. Poznate kladionice upotrebljavaju stroge bezbednosne sisteme kako bi u najvećoj meri mogli svojim korisnicima garantovati bezbedno kladjenje.

 

VISA Virtuon

VISA Virtuon je platna kartica koja se koristi isključivo za plaćanje na internetu a vredi za uplate novca direktno na onlajn kladionice ili internet račune Skrill i Neteller. Namenjena je svim gradjanima bez obzira da li su zaposleni ili nezaposleni. VISA Virtuon je debitna kartica, što znači da je iznos raspoloživih sredstava za potrošnju jednak iznosu sredstava na računu. Prilikom popunjavanja zahteva za karticu birate jedan od ponudjenih dnevnih limita i na taj način odredjujete dnevnu potrošnju i štitite se od eventualnih zloupotreba. Dve kartice koje su isprobane u Srbiji, i koje ćete sigurno moći da vežete za Skrill su: Raiffeisen Virtuon kartica i Visa Elektron Banca Intesa. Ove kartice su najbolje jer ih podržavaju sve ovde predstavljene onlajn kladionice a takodje ih podržavaju Skrill i Neteller (Neteller samo za uplate). Jedina razlika izmedju ove dve kartice je što vam za otvaranje Raiffeisen kartice potreban depozit od 20 evra koji ne možete podići sa kartice, dok se Intesina kartica može otvoriti bez ikakvog depozita. Prednost Raiffeisen Visa Virtuon kartice je u tome što se na nju uglavnom manje čeka i ima jednostavniju i bržu proceduru verifikovanja (o verifikovanju kartice pročitajte detaljnije pod Skrill upute na dnu stranice) nego Visa Internet Intesa banke. Prednost Intesa Internet kartice je potpuno besplatno izdavanje, nema troškova održavanja i nema nikakvog depozita koji morate da položite na karticu. Igrači iz Crne Gore mogu da koriste Visa Electron karticu Podgoričke, CKB ili Hipo Adria Banke.

 

Skrill-Moneybookers

skrill moneybookersSkrill-Moneybookers je internet račun (e-wallet), bezbedno, pouzdano i centralizovano rešenje za internet plaćanje. Skrill-Moneybookers je naša preporuka za rad sa onlajn kladionicama jer je najbolji način za transfer novca preko interneta. S njim možete da šaljete i primate novac, prebacujete na razne račune, kupujete i plaćate na internetu. Veoma je pouzdan i jednostavan za upotrebu. Otvaranjem računa na Moneybookersu dobijate mogućnost primanja i plaćanja širom sveta. Da biste poslali nekom novac potrebno je da unesete samo njegovu e-mail adresu i iznos koji želite da pošaljete. Isto tako kupac može vama da plaća za razne usluge. Sve ovde predstavljene kladionice, poker sobe i onlajn kazina ga podržavaju. Isplate i uplate novca na račun internet kladionica sa vašeg Moneybookers računa je u većini slučajeva trenutan i to je glavna prednost jer s obzirom da je preporuka da otvorite račun u barem 5 onlajn kladionica, Moneybookers omogućuje da novac ne mora da se drži na 5 različitih adresa. Ovako nakon što pregledamo ponudu kladionica, bonuse, poredimo kvote, novac uplatimo samo u kladionicu u kojoj se želimo kladiti. Kladionice ne uzimaju proviziju (ali to nije pravilo!) na transfere (uplate/isplate) pomoću Skrill-Moneybookers servisa. Kladionice predstavljene na našoj stranici provereno ne uzimaju provizije.

Naša preporuka je da se Skrill-Moneybookers račun otvara u onoj valuti u kojoj imate račune u onlajn kladionicama. Na taj način izbegavate konverziju valuta i ne male troškove vezane sa time (oko 4%). Za korisnike onlajn kladionica i kazina najbolji je evro, a za pokeraše dolar jer su u poker sobama računi uglavnom USD. Jednom odabranu valutu u moneybookersu više ne možete promeniti.

Dodatne pogodnosti koje imaju korisnici su razne skrill promocije (besplatne opklade, poker freerolli ili extra bonus na uplatu) koje moneybookers organizira u saradnji sa kladionama, poker sobama i kazinima. Napomena kod Moneybookersa je da biste trebali da imate isti e-mail za Moneybookers i kontakt mail koji ste dali pri otvaranju računa kod kladionice. Dodatne Moneybookers upute su na dnu stranice.

 

Neteller

Neteller je internet novčanik isti kao Skrill-Moneybookers, odnosno jedina prava konkurencija Skrillu. Takodje je veoma pouzdan i jednostavan za upotrebu. Da biste nekome poslali novac, potrebno je da unesete samo njegovu e-mail adresu i iznos koji želite da pošaljete. Sve ovde predstavljene kladionice ga podržavaju. Uplate možete da uradite sa kreditnim (MasterCard, VISA) karticama, debitnim (MasterCard, VISA, Maestro) platnim karticama, bankovnim transferom, paysafecard i bitkoinom (više o bitkonu na stranici bitkoin kladjenje). Provizija na uplate za platne kartice je 1,9-4%, za bitkoin 1%, a za paysafecard 7%. Transfer sa jednog na drugi Neteller račun, npr. rodbini ili prijateljima je sa 1,9% provizije ali do maksimalno 20 evra.

Prednost nad Moneybookersom su veći limiti Neteller kartice dostupne igračima iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije i Makedonije. Neteller kartice se vežu uz vaš onlajn Neteller račun, a pomoću njih onda možete dalje da kupujete ili na bankomatima vadite pare. Postoje dve vrste kartica, virtualna kojom možete kupovati onlajn i prava platna kartica koju dobijete poštom na svoju adresu, a sa njom onda dalje možete kupovati po prodavnicama ili podizati novce u bilo kojoj državi i na bilo kom bankomatu sa MasterCard oznakom. Neteller kartice su rešenje ako niste zadovoljni poslovanjem lokalne banke, zakonima ili porezima. Naravno da postoje odredjene provizije a njih potražite na Neteller stranici. Sve potrebne upute o Netelleru i stvarima poput registrovanja, uplate/isplate novca, Neteller verifikovanje, platne kartice, možete da nadjete na Neteller stranici.

 

Bankovni transfer

Bankovni transfer odnosno Bank (wire) transfer je jedna od metoda uplate. Da biste mogli da napravite bankovni transfer, trebate da imate otvoren devizni račun. Pre uplate na stranici online kladionice zapišite njihove podatke, adresu, ime kompanije, banke, broj računa, SWIFT kod ili IBAN kod. Ove informacije ćete dobiti kod internet kladionice kada izaberete bankovni transfer kao sredstvo uplate. Ove informacije predate u vašoj banci pri uplati. Naravno, potrebno je da na vašem deviznom računu imate dovoljan iznos koji nameravate da uplatite. Kada službenik banke napravi bankovni transfer, vama se sa vašeg deviznog računa skidaju sredstva i ta sredstva će biti za najviše 2-3 dana doznačena na račun internet kladionice i tada ćete moći da ga koristite. Neke kladionice (uglavnom one koje imaju lokalno sučelje - srpski, hrvatski ili slovenački) imaju otvorene račune u lokalnim bankama i u tom slučaju je transfer novca na račun i sa računa kladionice najjednostavniji jer se radi o lokalnom prebacivanju novca iz jedne banke u drugu. Ovo sve može da napravite i sami, treba vam samo tekući račun na vaše ime i internet bankarstvo.

 

Paysafe kartice

Paysafe kartica je kartica koja se kupi kao i bon kartica za mobilni aparat. Trenutno mogu da se kupe u svim EU zemljama, Sloveniji i Hrvatskoj, na trafikama, benzinskim, ali mogu da se upotrebljavaju iz bilo koje zemlje. Paysafe kartice podržavaju uglavnom sve online kladionice. Kada kupite paysafe kartice, otkrijete sakriveni pin od 16 brojeva koje ćete upisati kod internet kladionice. Pejsejf kartice postoje u vrednostima od 10, 25, 50 ili 100 evra. Uplata je trenutna.

 

Western Union

Western Union Money Transfer je usluga primanja i slanja express doznaka putem američke kompanije Western Union koja omogućuje najbrži način slanja novca širom sveta. Western Union je jedna od najstarijih svetskih kompanija sa tradicijom za prenos novca na svetu. Njihova mesta za uplate i isplate možete da pronadjete u bankama i poštama označene karakterističnim žuto-crnim logom. Ne treba vam nikakav bankovni račun, samo donesite iznos koji želite da prebacite. Dobićete plavi obrazac koji treba da popunite, a potrebne informacije i objašnjenja kako popuniti dobićete na stranici internet kladionice kada izaberete Western Union kao način uplate.

 

 

Online Kladionice Isplata

 

Kreditne/debitne platne kartice

Isplate su moguće na sve debitne i VISA kreditne kartice ali online kladionice isplaćuju samo na onu karticu sa koje je i uplaćeno, to je zaštitna mera. U slućaju da ste uplatili karticom koja nije podržana za isplatu kao što je naprimer Master Card kreditna, isplata će vam biti izvršena preko bankovnog transfera.

 

Skrill-Moneybookers

moneybookers isplateSve onlajn kladionice predstavljene na ovoj stranici podržavaju uplate/isplate sa skrill-moneybookersom. Kada pare sa kladionice prebacite na Skrill račun, treba da ga prebacite na svoj bankovni račun. Isplate možete da napravite bankovnim transferom na vaš devizni bankovni račun ili VISA platnom karticom. Troškovi su fiksni (ne zavise od iznosa), a iznose oko 4 evra. Isplata je provereno vrlo brza, a novac je na računu kod vaše banke za par dana. Napomena kod Skrill-Moneybookers je da biste trebali da imate isti mail za Moneybookers i kontakt mail koji ste dali pri otvaranju računa kod kladionice. Dodatne Moneybookers upute su na dnu stranice. 

 

Neteller

Neteller je internet novčanik isti kao Moneybookers, uglavnom važi sve što piše za Moneybookers. Isplate sa Netellera možete da uradite sa bankovnim transferom, čekom ili pomoću platne kartice (kartica je dostupna igračima iz Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije). Troškovi za bankovni transfer i ček su fiksni (ne ovisi o iznosu), a iznose 7,5 evra. Najbolji način isplate je kartica koju poštom dobijete na svoju kućnu adresu a sa njom onda dalje možete da kupujete po prodavnicama ili podižete pare u bilo kojoj državi i na bilo kom bankomatu sa MasterCard oznakom. Naravno da postoje odredjene provizije a njih potražite na Neteller stranici. Sve potrebne upute o Netelleru i stvarima poput registrovanja, uplate/isplate novca, Neteller verifikovanje, platne kartice, možete da nadjete na Neteller blog stranici.

 

 

Bankovni transfer

Bankovni transfer ili Wire transfer je jedan od metoda isplate. Da biste mogli da napravite isplatu preko bankovnog transfera, treba da imate devizni tekući račun. Internet kladionica će pre isplate tražiti da unesete potrebne podatke; Ime i prezime vlasnika deviznog računa, adresu i ime banke, broj deviznog računa, SFIWT kod i IBAN kod. Novac stiže na vaš račun nakon 5-7 radnih dana.

 

Western Union

Dobićete obrazac koji treba da popunite, a potrebne informacije i objašnjenja kako da popunite dobićete na stranici internet kladionice prilikom izbora Western Union kao načina isplate.

 

 

Skrill-Moneybookers

 

Skrill-Moneybookers je internet račun (e-wallet), bezbedno, pouzdano i centralizovano rešenje za internet plaćanje. Moneybookers mogućnosti:

- uplaćivanje novca na vaš Moneybookers račun

- isplaćivanje novca sa vašeg Moneybookers računa

- slanje novca sa Moneybookers računa na drugi Moneybookers račun

- primanje novca na vaš Moneybookers račun

- plaćanje raznih roba i usluga sa svoga Moneybookers računa.

skrill moneybookers srbija

Kada imate novca na Moneybookers računu ili platnu karticu vezanu uz Moneybookers, možete da vršite razna plaćanja i to u realnom vremenu. Sve transakcije su super brze i vidljive u roku par minuta. Primer uplata novca na račune kod kladionica i isplata sa računa kladionice na Moneybookers račun je postupak od par minuta (isplata nešto duže). Na samom Moneybookers sajtu možete da pronađete i web shop "shoping&services", a to su samo linkovi na neke sajtove gde robu možete da plaćate Moneybookersom. Njih svaki dan ima sve više.

 

Prednosti Moneybookersa su što je Moneybookers jedno bezbedno, pouzdano i centralizovano rešenje plaćanja. Od sada ne morate da dajete broj vaše platne kartice na raznim sajtovima kada god želite da nešto platite online ili napravite uplatu kod raznih kladionica i da prolazite razne procedure verifikovanja i to više puta. Dovoljno je da otvorite račun na bezbednom i proverenom Moneybookers sajtu i sa jednim računom učlanjujte se u kladionice, kupujte na raznim web sajtovima, plaćajte online, bez straha da će neko zloupotrebiti broj vaše kartice. Moneybookers je profesionalno i bezbedno onlajn rešenje za plaćanje.

Skrill-Moneybookers uplata - MB ima lokalne bankovne račune u 28 zemalja i podržava uplate u njihovim valutama. Srbija nije posebno podržana i za nas važe internacionalne metode. To znači da za uplatu možete da koristite bankovni transfer ili platne kartice. Podržane platne kartice su VISA, Mastercard, Diners i American Express. Troškovi uplata bankovnim transferom su besplatne, a platnom karticom iznose 1,9%. Preporučujemo vam evro kao valutu za uplatu iz Srbije. Ako se odlučite za bankovni transfer, bankovni račun Moneybookersa kao i druge potrebne informacije možete da pronađete na Moneybookers sajtu. Isplata (Withdraw) - Isplate su moguće bankovnim transferom na vaš devizni bankovni račun ili VISA karticom. Troškovi isplata su fiksni i ne ovise od iznosa isplate a iznose oko 4 evra.

Skrill-Moneybookers isplata sa računa je provereno vrlo brza i ako zatražite isplatu na vaš devizni račun, novac je na računu kod vaše banke za par dana. Pre traženja isplate pitajte u svojoj banci SWIFT i IBAN kod.

Skrill-Moneybookers elektronski transferi - Troškovi slanja novca sa Moneybookers računa na drugi Moneybookers račun iznose 1,9% i to samo do maksimalno 20 evra iznosa. Primanje novca elektronskim putem na Moneybookers račun je besplatno.

Skrill-Moneybookers registrovanje je jednostavno i veoma brzo. Najvažnije je da imate ispravan e-mail, jer ćete prilikom traženja isplate na Moneybookers račun uvek davati svoju e-mail adresu. E-mail adresa je kod Moneybookersa kao broj računa u banci i nju ćete davati kada poželite da šaljete novac nekome ili da vršite plaćanja Moneybookersom (u tom slučaju trgovac će da vam da svoju registrovanu Moneybookers adresu). Nakon što se registrujete, možete da položite novac na svoj Moneybookers račun. Ukoliko se odlučite na polaganje novca kreditnom karticom, morate prvo da dodate kreditnu karticu u svoju listu kartica. Nakon što dodate karticu potrebno je karticu verifikovati (eng. verify).

Skrill verifikovanje platne kartice: nakon što registrujete karticu, skrill će skinuti određenu cifru sa vaše platne kartice, ne više od 3 evra, a zatim je potrebno da vi tačan iznos ukucate na svom onlajn skrill računu. Ovde može nastati problem, jer na informaciju koliki je tačan iznos kod Intesa banke čeka se 15-ak dana, dok kod Raiffeisena to dobijete isti dan. Raiffeisen banka vam sms-om šalje informaciju koliki je bio iznos transakcije novca, pod uvetom da ste prilikom izdavanja kartice upisali broj mobitela. Ako niste ostavili broj mobitela ili vam sms ne stigne, odete do banke i zatražite izvod transakcija vaše Visa Virtuon kartice a na njemu ćete videti koji je iznos skinut. Ukoliko ste dobili pristup e-banking sistemu za fizička lica, možete videti iznos transakcije bez odlaska u banku.

Pošto uspešno uradite verifikaciju možete novac prebaciti na vaš onlajn račun ili držati na kartici pa prilikom uplate na onlajn kladionicu skrill povuće novac sa vaše kartice. Na netu kruže priče da kod isplata (withdraw) novca na devizni račun, zovu iz banke da potpisujete izjave odakle vam novac itd. Kod isplata novca sa moneybookersa na karticu idete tamo gde piše VISA CARDS ONLY i onda ne morate potpisivati ikakve izjave pri podizanju novca u banci. Procedura traje 7-10 radnih dana.

Verifikovanje možete da napravite i tako što ćete kopiju kartice sa prednje strane i sa zadnje strane zajedno sa kopijom nekog identifikacijskog dokumenta (lična karta, pasoš ili vozačka dozvola) poslati Skrillu. To možete da napravite faksom ili elegantnije rešenje je da skenirate potrebne dokumente i pošaljete e-mailom. Zašto je to potrebno? To je radi zaštite vaših novčanih sredstava. Na taj način se sprečavaju razne ilegalne radnje kreditnim karticama, kao npr. sprečavanje da neko ukradenom karticom ili ukradenim brojem kartice troši vaš novac. Postupak je potrebno da odradite samo jednom i nakon toga potvrđenu karticu koristite dalje normalno i jednostavno. Skrill posvećuje puno pažnje sprečavanju upotrebe njegovog servisa za razne ilegalne radnje pranja novca. Na taj način su i vaša sredstva bezbednija.

 

 

Naše iskustvo i saveti

 

Nakon što ste pročitali sve upute na ovoj stranici i još niste sigurni što i kako uraditi da bi počeli sa onlajn kladjenjem evo kratke upute s kojima ćete brzo, sigurno i provereno da se kladite:

1.Odaberite isti e-mail za kladionice i Skrill ili Neteller.

2.Sve račune otvarajte u evrima.

3.Za uplatu nabavite VISA Virtuon karticu (Raiffeisen).

4.Uplate na onlajn kladionice radite Skrillom ili Netellerom.

5.Isplate radite sa Skrilla na VISA Virtuon karticu ili pomoću Neteller kartice.