online klađenje

Onlajn kladjenje upute kako izvršiti uplate i isplate sa računa kladionice. Što je Paysafe PIN, Skrill, Neteller i Bitkoin, naše iskustvo i saveti. U poslednje vreme, neke zemlje u regionu (Srbija, BiH, Crna Gora) pokušavaju da zabrane onlajn kladjenje ili igranje pokera tako što su bankama zabranili bilo kakve uplate transferom ili platnom karticom. Rešenja postoje, a možete da ih pročitate na dnu stranice pod iskustvo i saveti.

Način na koji internet kladjenje funkcioniše je da pare prvo uplatite na internet račun (Skrill ili Neteller) sa kojeg onda uplaćujete na kladionice. Na isti način vršite isplatu: kladionica - Skrill/Neteller - bankovni račun. Paysafe PIN je najlakši i najbrži način za onlajn kladjenje ako ste iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske ili Slovenije a više o njemu možete da nadjete pod Paysafe PIN.

Velik broj najbolje onlajn kladionice je odavno prisutan na ovim prostorima, a znatan broj ih je preveden na barem jedan od ex-yu jezika. Svim početnicima ili onima koji ne znaju ni jedan strani jezik preveden interfejs može da olakša snalaženje i korišćenje, a listu kladionica sa srpskim/hrvatskim interfejsom imate na online kladionice u Srbiji.

 

Otvaranje računa i registrovanje kod kladionice

internet klađenje

Ako želite da počnete da se kladite na internetu prvo što treba da uradite jeste otvaranje računa i registrovanje. Otvaranje računa i registrovanje kod onlajn kladionica je besplatno i izuzetno jednostavno, a jedini uslov koji trebate da ispunite jeste da ste punoletni. Kako biste se registrovali potrebno je da se prijavite i tačno ispunite podatke. Zatim kod većine kladionica dobijete na e-mail potvrdu sa svim unešenim podacima i klikom na link u e-mailu potvrdjujete sve napisano. Sa tom operacijom ste završili postupak registrovanja i postali registrovani korisnik kladionice.

Jedino što vas deli od online kladjenja jeste uplata novca na vaš račun. Neke će kladionice, uglavnom tek pre isplate, tražiti dodatne potvrde kao što su broj pasoša ili lične karte, potvrdu adrese stanovanja (kodom koji vam pošalju na kućnu adresu) ili pozivom na telefon. Svaka kladionica nudi više načina za uplatu ili isplatu novca. Ovisno o zemlji iz koje dolazite svi mogući načini uplata/isplata će vam biti opisani u vašem korisničkom delu kada se registrujete i prijavite. Uobičajeni načini uplata i isplata novca na račun onlajn kladionica su detaljnije opisani ispod.

 

Onlajn kladionice uplata

Paysafe PIN je najlakši i najbrži način za onlajn kladjenje ako ste iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske ili Slovenije. Paysafe se kupuje kao što kupite dopunu za pripejd karticu MTS, Telenor ili VIP. U Srbiji možete da kupite Paysafe PIN u vrednosti od 500, 1,000, 2,000, 5,000 i 10,000 RSD i nakon toga jednostavno plaćajte onlajn unosom 16-cifrenog PIN-a. Novac sa Paysafea možete da trošite i parcijalno, na primer, PIN od 2.000 dinara možete da potrošite za 2 uplate po 1,000 dinara. Pej Sejf PIN za kladjenje u Srbiji možete da kupite na OMV pumpama, Lilly drogerijama, lancu "Trafika" ili Corner Shopovima. U Crnoj Gori Pej Sejf možete da kupite na Petrol benzinskim i Tobacco S Press marketima. Pej Sejf PIN-om možete da uplatite na Skrill/Neteller ili ga koristite za direktnu uplatu na onlajn kladionicu.

Skrill (bivši Moneybookers) je internet račun ("e-wallet"), bezbedno, pouzdano i centralizovano rešenje za internet plaćanje. Skrill je naša preporuka za rad sa onlajn kladionicama jer je najbolji način za transfer novca preko interneta. S njim možete da šaljete i primate novac, prebacujete na razne račune, kupujete i plaćate na internetu. Da biste poslali nekom novac potrebno je da unesete samo njegovu emajl adresu i iznos koji želite da pošaljete. Isplate i uplate novca na račun onlajn kladionica sa vašeg Skrill računa je u većini slučajeva trenutan i to je glavna prednost jer s obzirom da je preporuka da otvorite račun u barem pet onlajn kladionica, Skrill omogućuje da novac ne mora da se drži na pet različitih adresa. Ovako nakon što pregledate ponudu kladionica, bonuse, poredite kvote, novac uplatite samo u kladionicu u kojoj želite da se kladite.

Kladionice predstavljene na našoj stranici provereno ne uzimaju provizije na transfere (uplate/isplate) pomoću Skrill servisa. Uplate na Skrill možete da uradite sa Paysafe PIN-om, VISA, MasterCard, Diners i American Express platnim karticama, bankovnim transferom, Netellerom i bitkoinom (više o bitkonu na stranici bitkoin kladjenje). Provizija na sve uplate je samo 1%. Transfer sa jednog na drugi Skrill račun, npr. rodbini ili prijateljima je sa 1,45% provizije. Naša preporuka je da se Skrill račun otvara u onoj valuti u kojoj imate račune u onlajn kladionicama. Na taj način izbegavate konverziju valuta i ne male troškove vezane sa time (oko 4%). Za korisnike onlajn kladionica i kazina najbolji je evro, a za pokeraše dolar jer su u poker sobama računi uglavnom USD. Jednom odabranu valutu u Skrillu više ne možete promeniti. Napomena kod Skrilla je da biste trebali da imate isti e-mail koji ste dali pri otvaranju računa kod kladionice.

onlajn kladionice skrill

 

Neteller je internet novčanik isti kao Skrill, takodje je veoma pouzdan i jednostavan za upotrebu. Da biste nekome poslali novac, potrebno je da unesete samo njegovu emajl adresu i iznos koji želite da pošaljete. Sve ovde predstavljene kladionice ga podržavaju. Uplate možete da uradite sa Paysafe PIN-om, VISA i MasterCard platnim karticama, bankovnim transferom, Skrill i bitkoinom. Provizija na sve uplate je 2,5%. Transfer sa jednog na drugi Neteller račun, npr. rodbini ili prijateljima je sa 1,45% provizije. Prednost nad Skrillom su veći limiti. Neteller kartice (dostupne samo za EU) se vežu uz vaš onlajn Neteller račun, a pomoću njih onda možete dalje da kupujete ili na bankomatima vadite pare. Postoje dve vrste kartica, virtualna kojom možete kupovati onlajn i prava platna kartica koju dobijete poštom na svoju adresu, a sa njom onda dalje možete kupovati po prodavnicama ili podizati novce u bilo kojoj državi i na bilo kom bankomatu sa Masterkard oznakom. Naravno da postoje odredjene provizije a njih potražite na Neteller stranici. Sve potrebne upute o Netelleru i stvarima poput registrovanja, uplate/isplate novca, Neteller verifikovanje, platne kartice, možete da nadjete na Neteller stranici.

onlajn kladionice neteller

 

Kreditne/debitne platne kartice - uplata na onlajn kladionice se najbrže izvrši kreditnim ili debitnim platnim karticama. Kreditne kartice koje sve kladionice primaju su VIZA i Masterkard kartice, nešto redje su Dajners i Amerikan Ekspres. Neke onlajn kladionice primaju debitne kartice kao Maestro i VIZA Electron ali ne podržavaju sve banke plačanja na internetu pa morate prvo da kod svoje banke proverite da li je omogućena upotreba platne kartice na internetu. Prilikom prebacivanja novca sa kartice internet kladionice će zahtevati da upišete CVC broj. Card Verification Code su poslednja tri broja niza koji ćete da pronadjete na poledjini kartice. Sve online kladionice imaju zaštitnu proceduru kako bi se sprečile kriminalne radnje, kradje i pranje novca. To su mere koje služe i za vašu zaštitu. Kod ljudi opravdano postoji strah od upotrebe kreditnih kartica na internetu i na internet stranicama, medjutim on je u slučaju rada sa proverenim i poznatim kladionicama koje su na ovim stranicama predstavljene neopravdan. Poznate kladionice upotrebljavaju stroge bezbednosne sisteme kako bi u najvećoj meri mogli svojim korisnicima garantovati bezbedno kladjenje.

VIZA Virtuon - je platna kartica koja se koristi isključivo za plaćanje na internetu a vredi za uplate novca direktno na onlajn kladionice ili internet račune Skrill, Neteller ili EcoPayz. Namenjena je svim gradjanima bez obzira da li su zaposleni ili nezaposleni. VIZA Virtuon je debitna kartica, što znači da je iznos raspoloživih sredstava za potrošnju jednak iznosu sredstava na računu. Prilikom popunjavanja zahteva za karticu birate jedan od ponudjenih dnevnih limita i na taj način odredjujete dnevnu potrošnju i štitite se od eventualnih zloupotreba. Dve kartice koje su isprobane u Srbiji su: Raiffeisen VIZA kartica i Viza Elektron Banca Intesa. Ove kartice su najbolje jer ih podržavaju sve ovde predstavljene onlajn kladionice a takodje ih podržavaju Skrill, Neteller i EcoPayz. Jedina razlika izmedju ove dve kartice je što vam za otvaranje Raiffeisen kartice potreban depozit koji ne možete podići sa kartice, dok se Intesina kartica može otvoriti bez ikakvog depozita. Prednost Raiffeisen Visa Virtuon kartice je u tome što se na nju uglavnom manje čeka i ima jednostavniju i bržu proceduru verifikovanja nego Viza Internet Intesa banke. Prednost Intesa kartice je potpuno besplatno izdavanje, nema troškova održavanja i nema nikakvog depozita koji morate da položite na karticu. Igrači iz Crne Gore mogu da koriste Viza Electron karticu Podgoričke, CKB ili Hipo Adria Banke.

Bankovni transfer odnosno Bank (wire) transfer je jedna od metoda uplate. Da biste mogli da napravite bankovni transfer, trebate da imate otvoren devizni račun. Pre uplate na stranici online kladionice zapišite njihove podatke, adresu, ime kompanije, banke, broj računa, SWIFT kod ili IBAN kod. Ove informacije ćete dobiti kod internet kladionice kada izaberete bankovni transfer kao sredstvo uplate. Ove informacije predate u vašoj banci pri uplati. Naravno, potrebno je da na vašem deviznom računu imate dovoljan iznos koji nameravate da uplatite. Kada službenik banke napravi bankovni transfer, vama se sa vašeg deviznog računa skidaju sredstva i ta sredstva će biti za najviše 2-3 dana doznačena na račun internet kladionice i tada ćete moći da ga koristite. Ovo sve može da napravite i sami, treba vam samo otvoreno internet bankarstvo.

Western Union je usluga primanja i slanja ekspres doznaka putem američke kompanije Vestern union koja omogućuje najbrži način slanja novca širom sveta. WU je jedna od najstarijih svetskih kompanija sa tradicijom za prenos novca na svetu. Njihova mesta za uplate i isplate možete da pronadjete u bankama i poštama označene karakterističnim žuto-crnim logom. Ne treba vam nikakav bankovni račun, samo donesite iznos koji želite da prebacite. Dobićete plavi obrazac koji treba da popunite, a potrebne informacije i objašnjenja kako popuniti dobićete na stranici internet kladionice kada izaberete Vestern union kao način uplate.

onlajn kladionice isplata

 

Onlajn kladionice isplata

Skrill - sve onlajn kladionice predstavljene na ovoj stranici podržavaju uplate/isplate sa skrillom. Kada pare sa kladionice prebacite na Skrill račun, treba da ga prebacite na svoj bankovni račun. Isplate možete da napravite bankovnim transferom na vaš devizni bankovni račun ili na VIZA platnu karticu (isplata karticom više ne vredi za Srbiju). Troškovi za VIZA isplatu su 7,5%, a bankovnim transferom su fiksni (ne zavise od iznosa) i iznose 5,5 evra. Isplata je provereno vrlo brza, a novac je na računu kod vaše banke za par dana.

Neteller isplate možete da uradite sa bankovnim transferom, čekom ili pomoću Net+ platne kartice (kartica je dostupna samo igračima iz EU). Troškovi za bankovni transfer i ček su fiksni (ne ovisi o iznosu), a iznose 7,5 evra. Najbolji način isplate je kartica koju poštom dobijete na svoju kućnu adresu a sa njom onda dalje možete da kupujete po prodavnicama ili podižete pare u bilo kojoj državi i na bilo kom bankomatu sa Masterkard oznakom. Naravno da postoje odredjene provizije a njih kao i stvari poput registrovanja, uplate/isplate novca, Neteller verifikovanje, platne kartice, možete da nadjete na Neteller stranici.

Bankovni transfer ili "Wire transfer" je jedan od metoda isplate. Da biste mogli da napravite isplatu preko bankovnog transfera, treba da imate devizni tekući račun. Internet kladionica će pre isplate tražiti da unesete potrebne podatke; Ime i prezime vlasnika deviznog računa, adresu i ime banke, broj deviznog računa, SFIWT kod i IBAN kod. Novac stiže na vaš račun nakon 5-7 radnih dana.

Kreditne/debitne platne kartice - isplate su moguće na sve debitne i VIZA kreditne kartice ali onlajn kladionice isplaćuju samo na onu karticu sa koje je i uplaćeno, to je zaštitna mera. U slućaju da ste uplatili karticom koja nije podržana za isplatu kao što je naprimer Masterkard kreditna, isplata će vam biti izvršena preko bankovnog transfera.

Western Union - dobićete obrazac koji treba da popunite, a potrebne informacije i objašnjenja kako da popunite dobićete na stranici internet kladionice prilikom izbora WU kao načina isplate.

 

Naše iskustvo i saveti

onlajn klađenje iskustvo

Ako vam bankovni prenos ili platne kartice ne prolaze kao način uplate na Skrill, Neteller ili onlajn kladionice, postoji nekoliko alternativa.

Prva opcija je Paysafe PIN kojim možete da uplatite na Skrill/Neteller, ili ga koristite za direktnu uplatu na kladionicu pa isplate radite bankovnim transferom.

Drugo šta možete da probate jeste da pri otvaranju Skrill računa kao nameru korišćenja stavite "non-gambling". Ako već imate otvoren Skrill, javite se njihovoj službi da vam promene nameru. U slučaju da vam Skrill zbog "non-gambling" pravi probleme sa uplatom u kladionice ili poker sobe, pare prebacite sa Skrilla na Neteller i onda dalje na kladionice. Isplate sa Skrilla/Netellera možete da uradite bankovnim transferom, ili to možete da uradite direktno sa računa kladionica.

Treća opcija je Bitkoin jer ste u mogućnosti da zaobidjete ceo bankarski sistem i zadržite veliku anonimnost. Više na stranici bitkoin kladjenje. Sa bitkoinom može da se uradi depozit na neteller ili skrill i onda sa njih na bilo koju kladionicu, isplate u tom slučaju idu preko bankovnih transfera.

 

Osobama mladjim od 18 godina nije dozvoljeno onlajn kladjenje, a iako nismo kladionica niti imamo bilo kakve veze sa stvarnim kladjenjem, dio sadržaja ovog sajta bi mogao biti neprimeren za maloletnike pa savetujemo roditeljsku kontrolu. Podržavamo sigurno i odgovorno kladjenje.